Geen pagina gevonden voor het weergeven van nieuwsitems

Trade Challenge

De eerste dag van de minor stond helemaal in het teken van kennismaking en beginnen met ondernemers in ons te ontdekken. Daarom zijn wij in groepjes van 4 op pad gestuurd met een blikje knakworst. Nee, niet om te lunchen, maar om te ruilen tegen een product met een hogere waarde.

Op Facebook heb ik wel eens een berichtje langs zien komen, waarbij iemand die begon met een paperclip, uiteindelijk is geëindigd met een villa… wel in Amerika, maar goed. Het kán dus wel.
Wij begonnen aan deze ‘Trade Challenge’ met volle hoop. Mijn groepje besloot om te beginnen in de stad, niet alleen omdat daar veel winkels zijn, maar ook veel gekke toeristen die vast wel wilden ruilen(dachten wij). Achteraf moet ik zeggen dat het allemaal makkelijker klonk dan het daadwerkelijk was. Na een aantal keer afgesnauwd te worden, vonden wij tóch nog onze ruil-partner. Hiermee hebben wij dan ook gelijk de belangrijkste les geleerd die voor een ondernemer te leren valt: nooit opgeven maar gewoon doorzetten!
Na onze eerste trade ging het dan ook heel snel. Van een tempo team tas tot een designer lamp van 400 euro, alles kwam voorbij. Veel goede deals gemaakt, ook een paar slechte. Uiteindelijk zijn we met ons groepje op de 4e plek geëindigd. Al met al was het een leuke ervaring en heb ik mijn team goed leren kennen.

Augustus 2015, Noreen Hussain