Geen pagina gevonden voor het weergeven van nieuwsitems

HvA-startup maakt Amsterdamse Zuidas levendig

Al jaren gaan startups van de minor Startup Your Business in Technology van de Hogeschool van Amsterdam technische en maatschappelijke uitdagingen aan. LucemGo is een van de dertien startups die vanaf 1 december meedoen met Startup in Residence. LucemGo gaat de gemeente helpen de Zuidas levendig te maken.

LucemGo

LucemGo ontwerpt interactieve led-technologie die mensen motiveert om te bewegen. Ook levert het een kunstzinnige bijdrage aan de publieke ruimte. LucemGo richt zich als eerste op het verlevendigen van de Zuidas. De startup is ontstaan binnen de zesde editie van de minor Startup Your Business in Technology (SyBiT) en is een van de dertien startups die uit 85 aanmeldingen zijn gekozen om mee te doen.

Startup your Business in Technology

Binnen SyBiT krijgen de ondernemende studenten de kans een eigen bedrijf te starten en te ontwikkelen. Zij worden daarin zes maanden begeleid en ondersteund door het SyBiT-team en experts daarbuiten. Zo begeleidde coach Rutger Schuurman LucemGo intensief bij de toelating tot Startup in Residence. Coördinator van de minor Lena Harteloh is erg enthousiast “Wij stimuleren zoveel mogelijk interactie met de buitenwereld, dus ook deelnemen aan programma’s buiten de minor. Onder andere daarom zijn wij constant bezig met het verbeteren van het programma. Dat LucemGo de eerste van onze startups is die het voor elkaar krijgt toegelaten te worden tot Startup in Residence is een superprestatie. Wij gaan ze hierin dan ook zo veel mogelijk verder ondersteunen en begeleiden. Wij zijn erg trots!”.

Startup in Residence

Startup in Residence – een concept dat is overgewaaid uit San Francisco – vindt dit jaar alweer voor de derde keer plaats in Amsterdam. In het Startup in Residence Programma nodigt de Gemeente Amsterdam startups uit om vooraf gedefinieerde maatschappelijke problemen op te lossen. In een programma van vijf maanden werken de startups samen met de gemeente, krijgen ze een intensief trainingsprogramma en worden ze begeleid door professionele mentoren. Na vijf maanden heeft de gemeente de kans om de oplossing in te kopen en de startup zo een snelle start te bezorgen.

 

Meer informatie:

https://startupinresidence.com/

Auteur: Lena Harteloh
Image: Massimo Catarinella