Geen pagina gevonden voor het weergeven van nieuwsitems

‘Ondernemende spirit’ aankomende studenten

In september gaat de minor ‘Startup Your Business in Technology’ weer van start. Meer dan 35 studenten hebben zich nu al aangemeld voor deze minor waarin de studenten hopen hun droom waar te maken: een idee testen in de markt en dat idee winstgevend in de markt te zetten in de vorm van een product of dienst. De minor staat al jaren bekend als inspirerend, uitdagend en buitengewoon leerzaam. Dit jaar doet het team van deze minor er nog een schepje bovenop.

In samenwerking met Trainingsbureau VentureSense, worden er dit jaar heuse interviews gehouden om bij de studenten al na te gaan hoeveel ‘ondernemende spirit’ ze in zich hebben. Dit is handig om te weten waar de minor de studenten nog beter bij kan begeleiden om die ‘ondernemende mindset’ te kweken. Daarnaast zullen de profielen die uit de interviews komen, het team van de minor helpen om de studenten te begeleiden bij het formeren van teams.

Deze profielen van de studenten worden vergelijken met profielen van ‘rasechte’ ondernemers die zijn bepaald uit literatuur en uit ervaringen met ondernemers. Een kleine greep uit kenmerken van een rasechte ondernemers zijn bijvoorbeeld een extraverte personaliteit met een focus op opties, het herkennen van verschillen, een pro-actieve houding en het fungeren als een echte teamspeler.

Elke succesvolle ondernemer zal het niet ontkennen, zonder een sterk team wordt je nooit succesvol. Als je zo’n gebalanceerd mogelijk team hebt, zul je je kansen om je idee succesvol naar de markt te brengen, enorm vergroten. De studenten worden binnen de minor begeleid om de vaardigheden van rasechte ondernemers zich eigen te maken, ze krijgen processen aangereikt hoe je een idee zo goed mogelijk naar de markt brengt en hoe je rol vormgeeft binnen het team.

De studenten die nu al zijn geïnterviewd hebben er al in ieder geval enorm veel zin in om zich in september helemaal in het ondernemerschap te duiken!