Geen pagina gevonden voor het weergeven van nieuwsitems

Van een blik worst naar een fiets…

Kyle MacDonald schreef in 2007 het boek One Red Paperclip, een verslag van het jaar waarin hij een paperclip stap voor stap voor een huis ruilde. Zijn paperclip ruilde hij voor een pen in de vorm van een vis, die vervolgens werd ingewisseld voor een deurknop. Via onder andere een sneeuwscooter en een meet and greet met Alice Cooper vergaarde MacDonald een filmrol, die hij bij het bestuur van de stad Kipling onwaarschijnlijk genoeg om kon zetten in een huis. Afgelopen maandag is de Startup Your Business in Technology van start gegaan met een vergelijkbare activiteit. “The Trade Challenge”

 

Op maandag ochtend kwamen de studenten binnen in een net verbouwde gebouw van Jeugdland. Eerst kregen ze de tijd om even bij te kletsen en lkaar beter te leren kennen met een aantal oefeningen. Na de kennismaking en uitleg over wat ze komende halfjaar te wachten staat kregen ze meteen een challenge toegeworpen.

“The Trade Challenge” is een oefening waarin de studenten uit hun comfort zone moeten stappen en onderhandel vaardigheden moeten gebruiken. De opdracht was om met een blik worst de Jeugdland terrein te verlaten en na een paar uur terug te komen met spullen die meer waarde hebben dan een blik worst. Het einddoel is te bereiken door blik worst om te ruilen voor iets anders en de nieuwe product weer om te ruilen voor weer iets anders, zo meerdere malen.

Aan het einde van de dag werden er meest uiteenlopende producten gepresenteerd en de ervaringen van de challenge gedeeld. Studenten waren enthousiast en verbaasd over hoe een blik worst kan leiden tot een fiets of een bluetooth speaker.