Geen pagina gevonden voor het weergeven van nieuwsitems

Van niks naar ondernemer, in een week.

Het project Ondernemen in een week (OIEW) was dit jaar weer een groot succes.

Studenten van de minor Startup your Business in Technology (SyBiT) ontwierpen en verkochten allerlei producten die gemaakt waren van afval, van flesopeners tot aan een barbecue.

[huge_it_gallery id=”9″]

Op vrijdag 16 september hebben de studenten-ondernemers de resultaten van de week gepitcht. Een vakkundige jury, die dit jaar bestond uit Suzanne Hansen (Startup Village) en Mark Lepelaar (Hogeschool van Amsterdam), reikte prijzen uit in drie categorieën: best pitch, best idea en best seller.

[huge_it_gallery id=”10″]

Ondernemen in een week. 

In de minor Startup your Business in Technology’ (SyBiT) gaan studenten aan de slag als ondernemer. Ze doorlopen de stappen van idee naar product, van technologie naar markt en van student naar ondernemer. Making things that matter!

Tijdens het project Ondernemen in een week (OIEW) doorlopen de studenten het proces versneld. Ze beginnen met niks en verkopen na een paar dagen al hun eerste producten. Doel van het project is de studenten vanaf de start een gevoel te geven bij de fasen die ze als ondernemer doorlopen en de rollen die ze kunnen vervullen.

Terugkerende thema bij OIEW is afval. Op basis van afval bedenken de studenten een product, maken ze een ontwerp, regelen ze materiaal en produceren en verkopen ze vervolgens hun producten.

Auteur: Lena Harteloh

Redactie: tomteksten.nl