-
Top ondernemer worden? Zo doe je dat!
Top ondernemer worden? Zo doe je dat!

Afgelopen week ging aan de HvA de 5de editie van minor Startup Your Business in Technology (SYBIT) van start. Net als in voorgaande jaren is het doel van SYBIT docenten om de studenten-ondernemers vanuit verschillende hoeken te onderwijzen en inspireren. Een onderdeel van de introductie was een Seminar Sportpsychologie en Bootcamp van Coach en Sportpsycholoog Kay Ziesemer  van CrossFit Purmerend.

Bij CrossFit Purmerend zijn de atleten dagelijks bezig om zichzelf zowel mentaal als fysiek uit te dagen. Sport- en prestatiepsycholoog Kay Ziesemer biedt hen niet alleen de fysieke coaching door hulp bij bijvoorbeeld het correct uitvoeren van een oefening, maar ook mentale begeleiding. Sporten is namelijk zowel fysiek als mentaal een uitdaging. Vooral die mentale uitdaging is toepasbaar op zoveel meer gebieden dan alleen sport. Je ondervindt als ondernemer ook een mentale uitdaging wanneer je voor bepaalde problemen komt te staan, die je soms alleen kunt overwinnen met de juiste mindset. Je moet leren deze problemen aan te pakken met hetzelfde doorzettingsvermogen als waarmee je een uitdagende training zou aanpakken. Daarbij kun je door een ‘mastery oriëntatie’ (taakoriëntatie) gefocust blijven op verbetering van jezelf, in plaats van focussen op wat je concurrenten aan het doen zijn.

Sleutel tot succes
Het is natuurlijk ook een uitdaging om deze sport- en psychologievisie toe te passen op een minder voor de hand liggend vakgebied, zoals de technische industrie. Maar deze hard groeiende industrie biedt juist uitdagingen, waarbij je door middel van die juiste mindset het verschil kunt maken tussen een start-up die niemand zal onthouden en succesvol ondernemerschap met jouw revolutionaire idee. Kay Ziesemer zegt hierover:

“In mijn ogen is voornamelijk een goede samenwerking tussen diverse vakgebieden de sleutel tot succes. Het bundelen van krachten en het halen van expertise uit vakgebieden waarvan anderen mogelijk meer kennis hebben, kan een sleutelrol spelen in de weg naar succes. Tijdens het seminar met de ondernemers van SYBIT heb ik me dus gericht op het Köhler Group Motivation Gain Effect. Dit effect biedt de mogelijkheid om mensen door middel van samenwerking betere prestaties te laten behalen. Niet alleen door het uitvoeren van fysieke taken, maar ook door cognitieve opdrachten, waarbij mensen bijvoorbeeld een probleem moeten oplossen. En misschien herken je het ook bij jezelf wel dat je bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd tóch nog dat extra stukje motivatie wist op te brengen, om je teamgenoten niet teleur te stellen.”

Super gemotiveerd verder
Tijdens de bootcamp konden de studenten-ondernemers elkaar beter leren kennen door middel van een buddy-training. Het doel van zo’n training is om elkaar te motiveren en gezamenlijk de training af te maken. Na afloop werden er vragen beantwoord over motivatie, ondernemerschap en psychologie. Uiteindelijk konden de studenten-ondernemers uitgeput, maar super gemotiveerd verder aan de slag met het organiseren van een kinderfestival

HvA-startup maakt Amsterdamse Zuidas levendig

Verkoop de bestemming en niet het vliegtuig

Van niks naar ondernemer, in een week.

In twee dagen een festival organiseren.

Top ondernemer worden? Zo doe je dat!

Startup Tech Event 2016

KOFFIEDIK ALS GRONDSTOF VOOR UNIEKE PRODUCTEN

Van hard werken naar smart werken

Netwerken

Ondernemersmarkt

AMSTA INSTALLEERT ‘MAGISCH INTERACTIEF SCHILDERIJ’ IN WOONKAMER

Wat is branding?

Vanmorgen Stond Je Nog Op Je Benen. Morgen Zit Je In Een Rolstoel.

Mind Changing Event

Wat zeg je?

Schokkend? Inspirerend? Leerzaam?

Wij doken ‘Into the great wide open’…

Van een blik worst naar een fiets…

Trade Challenge

Hoe maak je ondernemen binnen onderwijs overzichtelijker?

SAMENWERKING MET RECHTSWINKEL DE CLINIC

PRODUCTEN VAN BIOBASED PLASTICS NU BINNEN HANDBEREIK

‘Ondernemende spirit’ aankomende studenten

Opening Jonge OndernemersParlement 16 juni 2015 te Amsterdam

Coffee Based mag pitchen bij Knowledge Mile Boiling!

Blogposts