-
Hoe maak je ondernemen binnen onderwijs overzichtelijker?
Hoe maak je ondernemen binnen onderwijs overzichtelijker?

Startup Tech Center maakt het voor studenten van Hogeschool van Amsterdam mogelijk om tijdens hun studie bezig te zijn met een eigen technische onderneming. Het is belangrijk dat deze mogelijkheid goed past binnen het onderwijssysteem, daarom zal er vanaf volgend studie jaar een nieuwe portfolio systeem geïntegreerd worden binnen de minor Startup Your Business in Technology. Atze de Bruijn is HvA-docent Informatica en ontwikkelaar van het portfolio systeem.

Na een start van een paar weken vormen de studenten teams waarmee ze een idee gaan uitwerken tot een onderneming. Tijdens dit proces krijgen ze diverse workshops, opdrachten en excursies. Bij een aantal van deze activiteiten horen deliverables, die kunnen zowel persoonlijk zijn als gezamenlijk zijn.

Door een online portfolio aan te bieden kunnen deze deliverbles overzichtelijk weergegeven worden in vorm van tiles. Vaak stellen studenten het portfolio uit tot het laatste moment, maar door een interactive omgeving beginnen ze nu er al gelijk mee. De hele minor zijn ze dus met het online portfolio bezig. Zo hebben studenten een logische en leuke omgeving om aan hun studievereisten te voldoen en kunnen de docenten alles makkelijk inzien.

Het portfolio is ook open voor de buitenwereld, iedereen kan op de teampagina komen en zien waar de jonge ondernemers mee bezig zijn. De studenten hebben zelf controle over welke onderdelen ze zichtbaar maken en de vormgeving van het portfolio.

Binnen minor Ondernemerschap maken ze al gebruik van dit portfolio systeem en het blijkt een succes. Eind augustus gaat onze nieuwe website gevuld met portfolios live, tot die tijd kun je een kijkje nemen naar portfolios van minor Ondernemerschap. http://www.minorondernemerschap.nl/

HvA-startup maakt Amsterdamse Zuidas levendig

Verkoop de bestemming en niet het vliegtuig

Van niks naar ondernemer, in een week.

In twee dagen een festival organiseren.

Top ondernemer worden? Zo doe je dat!

Startup Tech Event 2016

KOFFIEDIK ALS GRONDSTOF VOOR UNIEKE PRODUCTEN

Van hard werken naar smart werken

Netwerken

Ondernemersmarkt

AMSTA INSTALLEERT ‘MAGISCH INTERACTIEF SCHILDERIJ’ IN WOONKAMER

Wat is branding?

Vanmorgen Stond Je Nog Op Je Benen. Morgen Zit Je In Een Rolstoel.

Mind Changing Event

Wat zeg je?

Schokkend? Inspirerend? Leerzaam?

Wij doken ‘Into the great wide open’…

Van een blik worst naar een fiets…

Trade Challenge

Hoe maak je ondernemen binnen onderwijs overzichtelijker?

SAMENWERKING MET RECHTSWINKEL DE CLINIC

PRODUCTEN VAN BIOBASED PLASTICS NU BINNEN HANDBEREIK

‘Ondernemende spirit’ aankomende studenten

Opening Jonge OndernemersParlement 16 juni 2015 te Amsterdam

Coffee Based mag pitchen bij Knowledge Mile Boiling!

Blogs