-
Mind Changing Event
Mind Changing Event

Tijdens het Mind Changing Event probeerden de ondernemers van de minor Startup Your Business In Technology (SYBIT) zich een dag in te leven in mensen met een beperking als verlamming, ouderdom, doof- of blindheid. Ook een inloophuis voor dak- en thuislozen werd bezocht. Wij organiseerden het event om de ondernemers aan het denken te zetten en breder te leren kijken.

In de minor Startup Your Business In Technology staat technisch ondernemerschap centraal. Als mens bekijk je de wereld vooral vanuit je eigen perspectief. Als ondernemer wil je kansen spotten, dan moet je de wereld juist vanuit verschillende perspectieven kunnen bekijken.

We hadden gestart met een ‘nulmeting’. Ondernemers moesten aangeven hoe zij denken dat het leven met een beperking of in bepaalde omstandigheden is. Later op de dag gingen ze de onderwerpen waarop ze die onderwerpen ervaren, maar eerst was er en lezing van fysiotherapeut Jeroen Overmars. Hij bracht zijn vrouw, de meervoudig gehandicapte Mary Tuhusula, mee. Jeroen sprak over zijn ruime ervaring met verschillende beperkingen en Mary deelde haar ervaringen met een hoge dwarslaesie en doofheid aan de hand van een pakkend voorbeeld. In de collegezaal kon je een speld horen vallen.

Na de lezing mochten de ondernemers de pakken aantrekken, in rolstoelen zitten, de opdrachten doornemen en naar buiten gaan. Studenten vertellen hoe het was:

Tim Kerstholt: “Het was een leerzame dag en ik denk dat ik wel mag stellen dat ik me beter kan inleven in mensen die niet kunnen lopen. Tegen iedereen in een rolstoel zou ik willen zeggen: keep rolling. Tegen de rest: breek geen been! “

Micha Romeijn: “Belangrijk is dus dan ook dat wij beseffen dat wij dove mensen snel afsluiten. Wij moeten proberen hen te betrekken bij leuke dingen die niet perse communicatie vereisen op het vlak met praten. Deze activiteiten kunnen ook op een ander communicatief vlak zijn. Ook het laten zien dat je deze mensen wil betrekken ondanks dat zij niet alles kunnen horen en het af en toe laten weten waar de gesprekken over gaan, zullen ervoor zorgen dat een doof persoon zich veel minder buitengesloten voelt.”

Mitchell Kloeze: “De wegen in Amsterdam zijn niet allemaal even fijn om overheen te rijden. Zo lopen deze af, waardoor je veel moet corrigeren en is de stoep soms heel hobbelig. Ook stinken de liften naar urine en is het een beetje zoeken wat je met je spullen moet doen om toch snel door de OV poortjes te rijden.

Je wordt zo nu en dan wel een beetje aangestaard, maar vrijwel alle mensen zijn begripvol en vooral behulpzaam. De mensen zijn bereid je te helpen, maar blijven vaak wel een beetje twijfelend naar je kijken of je het zelf kan of dat je hulp nodig hebt.”

Justin Fransen: ‘Het beperkingenpak zorgde ervoor dat mijn armbewegingen beperkt waren. Zoals dat bij een bejaarde het geval kan zijn. Ik kon alleen kleine stappen nemen en droeg latex handschoenen waardoor mijn handen minder gevoelig waren. Ik moest schoenen passen in een schoenenwinkel. Veters strikken was lastig en bukken ook. Alles duurde langer.’

Daelan Sanderson: ‘Ik droeg ook een aantal onderdelen van zo’n pak en kon niet bij mijn gezicht om mijn bril te corrigeren. Vanzelfsprekende dingen werden ineens heel ingewikkeld.’

Het was een dag vol ervaringen en ‘mind changing’ momenten. Aan het einde van de dag mochten de ondernemers hun ervaring delen, ook moesten ze aangeven of de visie die ze in de ochtend hadden opgeschreven veranderd was. In veel gevallen was het zo.

HvA-startup maakt Amsterdamse Zuidas levendig

Verkoop de bestemming en niet het vliegtuig

Van niks naar ondernemer, in een week.

In twee dagen een festival organiseren.

Top ondernemer worden? Zo doe je dat!

Startup Tech Event 2016

KOFFIEDIK ALS GRONDSTOF VOOR UNIEKE PRODUCTEN

Van hard werken naar smart werken

Netwerken

Ondernemersmarkt

AMSTA INSTALLEERT ‘MAGISCH INTERACTIEF SCHILDERIJ’ IN WOONKAMER

Wat is branding?

Vanmorgen Stond Je Nog Op Je Benen. Morgen Zit Je In Een Rolstoel.

Mind Changing Event

Wat zeg je?

Schokkend? Inspirerend? Leerzaam?

Wij doken ‘Into the great wide open’…

Van een blik worst naar een fiets…

Trade Challenge

Hoe maak je ondernemen binnen onderwijs overzichtelijker?

SAMENWERKING MET RECHTSWINKEL DE CLINIC

PRODUCTEN VAN BIOBASED PLASTICS NU BINNEN HANDBEREIK

‘Ondernemende spirit’ aankomende studenten

Opening Jonge OndernemersParlement 16 juni 2015 te Amsterdam

Coffee Based mag pitchen bij Knowledge Mile Boiling!

Blogs