-
Wij doken ‘Into the great wide open’…
Wij doken ‘Into the great wide open’…

Zondagochtend 6 september ging bij vele ondernemende studenten al vroeg de wekker. Om zes uur ’s ochtends werden wij namelijk op het Amstel station verwacht, om vervolgens met de bus naar Harlingen te gaan. Daar zouden wij de overtocht maken naar het 1087 inwoners tellende eiland Vlieland.

 

Eens per jaar komen hier 6000 tijdelijke inwoners bij, dan is er namelijk het festival ‘Into the great wide open’. Hier komen jong en oud samen om te genieten van kunst, film, activiteiten, muziek, maar ook vooral van de rust en natuur die Vlieland te bieden heeft. Into the great wide open is zoals zij het zelf beschrijven “uit je dak gaan op een festivalveld én kampvuurliedjes op het strand. Intiem festivalgevoel én de ‘great wide open’.”
Wij als studenten van de minor ‘Startup Your Business in Technology’ waren uitgenodigd om sfeer te komen proeven en om problemen, frustraties en kansen te spotten om het festival nog beter te maken. Een unieke kans, want de kaarten voor het festival zijn altijd in een rap tempo uitverkocht.
Nadat wij zondagochtend onze tenten hadden opgezet op camping de Lange Paal, vertrokken wij naar het festivalterrein. De eerste dag konden wij het terrein op, om als bezoeker het festival mee te maken. Gewapend met een notitieboekje, pen en wat munten gingen we in groepjes op pad. Het eten werd vrijwel meteen goedgekeurd. Er was namelijk een gevarieerd aanbod! Ook het bier moest uiteraard getest worden en als ik mijn medestudenten moet geloven, zat dat ook wel goed.

Het festival bestaat uit negen locaties verspreid over het eiland en deze zijn lopend of met de fiets te bereiken. Het was dan ook een wirwar van gehuurde fietsen bij de locaties en zie daar maar eens de jouwe uit te pikken. Er was bijvoorbeeld een locatie aan het strand en er was een speciaal bospodium tussen de bomen. Voor ieder wat wils en zo kon je leuke plekjes ontdekken. Zo hebben wij dan ook tussen de locaties gependeld. Aan het eind van de dag kwamen we weer bij het hoofdpodium bij elkaar en hebben daar genoten van lekker eten en een optreden van rapper Fresku.
Aan ons de taak om kansen te spotten voor het festival. Wat doen zij goed, maar wat kan beter? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet je niet alleen als bezoeker het festival ervaren, maar juist ook achter de schermen. Op zondagavond en op maandag werden wij dan ook verwacht om mee te helpen met afbouwen en opruimen.
We werden opgesplitst in groepen om vervolgens bij verschillende podia te helpen. Zelfs in de stromende regen ging het werk gewoon door. Vele handen maken licht werk en er werd dan ook gesjouwd, geboord en zelfs vuil geprikt om geen sporen meer van het festival achter te laten.
LeahvanderPoel_ITGWO foto 2Dinsdagochtend was het tijd om onze bevindingen te presenteren. De notitieboekjes werden tevoorschijn gehaald en op post-its werden de kansen en problemen geschreven. Deze werden vervolgens gesorteerd in verschillende thema’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bewegwijzering, het programma en afval. Per thema werd een poster gemaakt met de vijf beste ideeën die vervolgens werden gepresenteerd.

Wij als ondernemers hebben de organisatie hopelijk een stukje op weg geholpen om het festival volgend jaar nog beter te maken. Ook voor ons was dit weekend erg waardevol, want naast dat wij hechter als groep zijn geworden, kunnen wij ook de opgedane kennis meenemen voor het verloop van de minor.

 

Het festival had ons nog veel meer te bieden dan wij in deze dagen hebben kunnen zien, maar wij zijn weer een ervaring rijker. Into the great wide open is meer dan een festival alleen..

September 2015, Leah van der Poel

HvA-startup maakt Amsterdamse Zuidas levendig

Verkoop de bestemming en niet het vliegtuig

Van niks naar ondernemer, in een week.

In twee dagen een festival organiseren.

Top ondernemer worden? Zo doe je dat!

Startup Tech Event 2016

KOFFIEDIK ALS GRONDSTOF VOOR UNIEKE PRODUCTEN

Van hard werken naar smart werken

Netwerken

Ondernemersmarkt

AMSTA INSTALLEERT ‘MAGISCH INTERACTIEF SCHILDERIJ’ IN WOONKAMER

Wat is branding?

Vanmorgen Stond Je Nog Op Je Benen. Morgen Zit Je In Een Rolstoel.

Mind Changing Event

Wat zeg je?

Schokkend? Inspirerend? Leerzaam?

Wij doken ‘Into the great wide open’…

Van een blik worst naar een fiets…

Trade Challenge

Hoe maak je ondernemen binnen onderwijs overzichtelijker?

SAMENWERKING MET RECHTSWINKEL DE CLINIC

PRODUCTEN VAN BIOBASED PLASTICS NU BINNEN HANDBEREIK

‘Ondernemende spirit’ aankomende studenten

Opening Jonge OndernemersParlement 16 juni 2015 te Amsterdam

Coffee Based mag pitchen bij Knowledge Mile Boiling!

Blogs