-
Startup Tech Event 2016
Startup Tech Event 2016

Hoe zet je de stap van business idee naar schaalbare technische startup? 35 jongen ondernemende geesten gingen de uitdaging aan tijdens het Startup Your Business In Technology minor van Startup Tech Centre, Hogeschool van Amsterdam. Op vrijdag 22januari picthten zij hun idee aan een vakkundige jury en het professionele netwerk tijdens Startup Tech Event 2016. 

 

Deze middag zijn mooie contacten gelegd, pitches gehouden, promotie filmpjes getoond, prijzen voor vakjury en publieksjury uitgereikt  en niet te vergeten, zijn er boeiende sprekers aan het woord geweest.

Bezoekers konden net als voorgaande jaren via Eventbrite een kaartje verkrijgen voor het event. Op 22 januari 2016 om 13:45 konden ze zich melden bij de receptie van door Rabobank gesponsorde locatie, het Delta Lloyd Auditorium in Amsterdam. Na het ophangen van hun jas en onder het genot van een kopje koffie of thee konden ze plaats nemen in de zaal.

Dagvoorzitter Hadassah de Boer trapte het programma af, met als een interview met Eric de Wilde, Opleidingsmanager van Engineering (Hogeschool van Amsterdam), hij  vertelde over ondernemerschap binnen Hogeschool van Amsterdam en techniek in het algemeen. Ook de coördinator van de minor Startup Your Business in Technology (SYBIT), Martin Boerema, sprak over waarom ondernemerschap in techniek zo lastig is, maar toch essentieel.

Vervolgens mochten de 7 jonge SYBIT startups gaan pitchen. De pitches werden nauwlettend gevolgd door en een vakkundige jury, bestaande uit Mariska Pladdet, Vanessa Storm, Sake Stevenhaagen en Eric de Wilde. Zij hadden als taak de beste onderneming te spotten. Maar ook de publiek moest opletten; zij konden ook stemmen op hun favoriet. Na de pitches was er kans om te netwerken en te luisteren naar inspirerende gastsprekers Martijn Aslander (Co-founder at SHIFT | Boardroom Sparring Partners) en Victor van Doren (founder van Sherlocked).

Na een volle programma was het eindelijk tijd om de prijzen uit te reiken. MushBIN heeft de harten van het publiek gestolen, zij hebben een Experience sessie bij Sherlocked gewonnen, mogelijk gemaakt en uitgereikt door directeur Victor van Doorn. De grote winnaar, geselecteerd door vakjury was Soluness, zij gingen er vandoor met een 500 euro investering voor hun Startup. Dat mocht gevierd worden tijdens een netwerkborrel, verzorgd door de Rabobank. En net als afgelopen jaar heeft Benjamin Hull de mooie momenten van het event vastgelegd.

Het netwerk van Startup Tech Centre roemde na afloop de organisatie en de inbreng van deelnemende ondernemers: ‘Een uitzonderlijke event, de beste van Startup Tech Centre tot dusver.’ Startup Tech Event 2016 werd bestempeld als ‘een van de succesvolste edities tot nu toe. Ook organisatoren Lena Harteloh en Marc Barends zijn tevreden over de behaalde resultaten en willen graag alle betrokkenen bedanken, vooral Rabobank, Martijn Aslander en Victor van Doren.

Auteur: Lena Harteloh
Foto’s: Benjamin Hull

HvA-startup maakt Amsterdamse Zuidas levendig

Verkoop de bestemming en niet het vliegtuig

Van niks naar ondernemer, in een week.

In twee dagen een festival organiseren.

Top ondernemer worden? Zo doe je dat!

Startup Tech Event 2016

KOFFIEDIK ALS GRONDSTOF VOOR UNIEKE PRODUCTEN

Van hard werken naar smart werken

Netwerken

Ondernemersmarkt

AMSTA INSTALLEERT ‘MAGISCH INTERACTIEF SCHILDERIJ’ IN WOONKAMER

Wat is branding?

Vanmorgen Stond Je Nog Op Je Benen. Morgen Zit Je In Een Rolstoel.

Mind Changing Event

Wat zeg je?

Schokkend? Inspirerend? Leerzaam?

Wij doken ‘Into the great wide open’…

Van een blik worst naar een fiets…

Trade Challenge

Hoe maak je ondernemen binnen onderwijs overzichtelijker?

SAMENWERKING MET RECHTSWINKEL DE CLINIC

PRODUCTEN VAN BIOBASED PLASTICS NU BINNEN HANDBEREIK

‘Ondernemende spirit’ aankomende studenten

Opening Jonge OndernemersParlement 16 juni 2015 te Amsterdam

Coffee Based mag pitchen bij Knowledge Mile Boiling!

Blogs